Moje šťastná hvězda

Paella valenciana s králíkem

Španělský rýžový pokrm zná snad úplně každý, ale ne každý ochutnal valencijskou paellu s králičím masem.


Ingredience:


250 g bílých konzerovaných fazolí


5 lžic olivového oleje


králičí maso


hrst čerstvých fazolových lusků


1 červené paprika 


2 stroužky česneku


½ lžičky šafránu


700 g kulatozrnné rýže


1 čerstvá limeta


sůl, pepř


Ingredience:


Králičí maso si opláchněte, pokud máte celého králika, pak ho naporcujte. Osolte ho a opepřete.


V litinové pánvi si rozehřejte olej a opečte na něm maso ze všech stran. Pak ho vyndejte.


Nyní na pánev nasypejte fazole a lusky, nakrájený česnek a smažte dozlatova. Nakonec přilijte 2,5 l vody.


Poté přidejte rýži a šafrán, duste 5 minut, pak do pánve vraťte králičí maso. Přidejte rovněž papriku nakrájenou na proužky. 


Duste, dokud rýže nebude měkká. Pokrm dochuťte solí a pepřem. Paellu podávejte  zakápnutou limetovou šťávou.


Náš tip:


Místo králičí paelly si samozřejmě můžete připravit i paellu se slávkami a tygřími krevetami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden