Palačinky s džemem

Domácí palačinky můžete servírovat o víkendu ke snídani nebo jako dezert k odpolední kávě.

Suroviny - 500 ml mléka - 9 lžic hladké mouky - 1 balení vanilkového cukru - špetka soli - 1 vejce - 1 žloutek - 1 lžička citronové kůry - olej na smažení - džem

Postup

1. Všechny suroviny (kromě oleje a džemu) vyšlehejte a vzniklé hladké těsto nechte 30 minut odpočinout.

2. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a postupně smažte palačinky z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk vsajte do papírového ubrousku.

3. Palačinky namažte vydatnou vrstvou marmelády a nadvakrát přehněte. Ihned podávejte.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama