Panenka v petrželkovém kabátku

Vepřová panenka je skvělou hlavní surovinou a propracovaný recept ji dokáže povýšit snad až na nebeský pokrm.

Ingredience: 600 g vepřové panenky, 1 svazek petržele kudrnky, 1 svazek listové petržele, 100 ml olivového oleje, 1 palice česneku, chilli, sůl, pepř

Na brambůrky: 800 g malých nových brambor, šalvěj, máta, bazalka, oregano, tymián, pažitka, zelená petržel, citronová kůra, 50 ml olivového oleje, 200 g růžičkové kapusty

Postup: Připravíme si marinádu. Oloupeme a prolisujeme si česnek do misky, přilijeme olej, osolíme, nakrájíme petrželku a vše dobře promícháme. Maso opláchneme, osušíme, na pár místech ho nařízneme, aby se do něj marináda dobře dostala.Panenku vložíme do marinády a dáme ji do ledničky odležet. Mezitím si připravíme další marinádu, která je určena na brambory. Všechny bylinky nakrájíme, přidáme citronovou kůru z nechemicky ošetřeného citronu a olej.

Marinádu dáme do lednice. Malé brambůrky i se slupkou rozpůlíme a dáme je vařit, ale jen do poloměkka. Scedíme je, dáme je do marinády a pak, spolu s kapustou, do trouby na dodělání.  Vyndáme panenku z ledničky. Rozpálíme si na pánvičce trochu oleje a zprudka panenku orestujeme, aby se zatáhla a nepustila šťávu. Poté, co je orestovaná, ji dáme do zapékací mísy a ve vyhřáté troubě ji necháme na 180 °C deset minut dopékat.

reklama
reklama

Komentáře