Můj kousek štěstí

Panna cotta

Příprava tohoto skvělého dezertu není vůbec složitá, jen potřebuje nějaký čas na ztuhnutí, takže ji raději udělejte den předem.

Potřebujete:

✿ 500 ml smetany ke šlehání
✿ 40 g cukru krystal
✿ 2 lžičky vanilkového extraktu
✿ 3 plátky želatiny
✿ jahody nebo maliny na zdobení

Přeliv:

✿ 200 g jahod
✿ 100 g malin
✿ 1 lžičku medu
✿ 1 lžíci limetkové šťávy

Postup:

1) Plátky želatiny namočte do studené vody, aby změkly a mírně nabobtnaly. Smetanu, cukr a vanilkový extrakt dejte do kastrolu a zahřejte těsně pod bod varu, pak odstavte z plotny.

2) Nabobtnalou želatinu vyždímejte a pečlivě rozmíchejte v ohřáté smetaně. Směs nalijte do skleniček nebo mističek a aspoň na 5 hodin, nejlépe ale přes noc umístěte do ledničky.

3) Rozmixujte ovoce, med a limetkovou šťávu a tím přelijte ztuhlé panna cotty. Vše dozdobte jahodami, malinami či jinými bobulemi, případně lístky čerstvé máty.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden