Panna cotta

Příprava tohoto skvělého dezertu není vůbec složitá, jen potřebuje nějaký čas na ztuhnutí, takže ji raději udělejte den předem.

Potřebujete:

✿ 500 ml smetany ke šlehání
✿ 40 g cukru krystal
✿ 2 lžičky vanilkového extraktu
✿ 3 plátky želatiny
✿ jahody nebo maliny na zdobení

Přeliv:

✿ 200 g jahod
✿ 100 g malin
✿ 1 lžičku medu
✿ 1 lžíci limetkové šťávy

Postup:

1) Plátky želatiny namočte do studené vody, aby změkly a mírně nabobtnaly. Smetanu, cukr a vanilkový extrakt dejte do kastrolu a zahřejte těsně pod bod varu, pak odstavte z plotny.

2) Nabobtnalou želatinu vyždímejte a pečlivě rozmíchejte v ohřáté smetaně. Směs nalijte do skleniček nebo mističek a aspoň na 5 hodin, nejlépe ale přes noc umístěte do ledničky.

3) Rozmixujte ovoce, med a limetkovou šťávu a tím přelijte ztuhlé panna cotty. Vše dozdobte jahodami, malinami či jinými bobulemi, případně lístky čerstvé máty.

reklama
reklama

Komentáře