Moje sladké tajemství

Panna cotta s rebarborovo-pomerančovým rozvarem

Suroviny:

350 ml plnotučného mléka

100 g cukru

50 ml vody

10 g želatiny v prášku

250 ml smetany

Na rozvar:

200 g rebarbory

100 g cukru

150 ml pomerančové šťávy

kůra z jednoho pomeranče

1 lžíce škrobu

2 lžíce vody

Postup:

V rendlíku ohřejte na středním plameni mléko s cukrem. Nenechávejte ho projít varem, stačí ohřát natolik, aby se cukr rozpustil. Mezitím si v hrnku rozmíchejte želatinu s vodou. Jakmile nabobtná, vlijte ji do teplého mléka, přilijte smetanu a dobře promíchejte.

Směs rozdělte do 4 pohárků a dejte alespoň na 6 hodin do lednice. Připravte rozvar. Rebarboru nakrájejte na kousky velké asi 2 cm a vložte je do kastrolu.

Přidejte cukr, strouhanou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu a vše asi 10 minut povařte. V misce rozmíchejte jemný škrob s vodou, přidejte do rebarbory a vše ještě 2 minuty povařte.

Odstavte a nechte vychladnout. Studenou panna cottu ozdobte rebarborovým rozvarem a můžete podávat!

Tip!

Stejným způsobem můžete rozvar připravit i z jiného ovoce, které máte doma.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden