Můj kousek štěstí

Papája pro zdraví a krásu

Toto exotické ovoce, které je v dnešní době běžně k dostání i u nás, pochází z Filipín a Taiwanu a je velkým přírodním zdrojem vitaminu A. Navíc má vynikající antioxidační účinky, čímž pomáhá pleti zbavit se toxinů, díky nimž může mít vaše pokožka zase zářivý vzhled.Navíc pomáhá vyhladit pleť a odstranit odumřelé kožní buňky a tím předchází vzniku nových vrásek.

Pro výrobu přírodní masky z papáji proti vráskám postupujte následovně. Jednoduše naneste vlákninu z papáji na obličej a krk, zavřete oči a na pár minut si odpočiňte. Přibližně po 15 minutách omyjte vlažnou vodou a nakonec opláchněte studenou. Pokud chcete dosáhnout hlubší hydratace, přimíchejte do ovocné kaše mléko a med. I slupka z tohoto ovoce je k užitku, takže ji rozhodně nezahazujte. Má v sobě spoustu živin a můžete ji využít jako peeling. Stačí s ní masírovat obličej a poté ho omýt. Vaše pokožka se bude cítit bdělá a svěží.

Začátek února je tím nejlepším obdobím, kdy byste měla začít myslet na jarní detox a doplnění energie. Dobrý je pro to energetický nápoj z papáji. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Do jednoho litru odtučněného mléka přidejte dvě lžíce ovesných vloček, půlku zralé papáji, jedno jablko, dvě lžíce křupavého müsli se sušeným ovocem a jednu lžíci medu.Vše pořádně rozmíchejte v mixéru a chlazené pijte.Při pravidelné konzumaci se vám podaří zhubnout i nějaké to kilo!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden