Papriková frittata

Suroviny:

1 ks červené cibule

2 ks červené papriky

1 hrst petrželové nati hladkolisté

3 lžíce olivového oleje

1 špetka soli

1 špetka pepře mletého

4 vejce

Postup:

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, papriky zbavíme semínek a rozkrájíme na malé kousky společně s petrželkou. Ve větší pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a orestujeme cibulku dozlatova.

Přidáme papriky a grilujeme je asi 5 minut, měly by změknout a lehce se opéct. Troubu nastavíme na horní grilování a předehřejeme na 180 °C.

V misce důkladně prošleháme vejce, osolíme je, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku. Vaječnou směs nalijeme pomalu na pánev tak, aby zelenina zůstala rovnoměrně rozprostřená.

Na středním plameni necháme vejce pomalu ztuhnout, nemícháme je. Jakmile jsou okraje hnědé a spodek frittaty opečený, dáme pánev asi na minutu do trouby. Za dvě minuty můžeme s pompou servírovat.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama