Parádní plzeňská švestková merenda

Výborná teplá i za studena

Ještě jste o tomto pokrmu nikdy neslyšeli? Tak je jisté, že nepocházíte z Plzeňska.

Ingredience:


  • 1 kg švestek

  • 2 až 3 lžíce cukru

  • 750 ml vody

  • ½ lžičky skořice

  • 250 ml smetany ke šlehání

  • 1 lžíce hladké mouky


Postup:

  • Vypeckujeme švestky, zalijeme je vodou, přidáme mletou skořici nebo kousek skořice vcelku, cukr a dáme vařit.

  • Do smetany přidáme lžíci mouky a rozšleháme, pak přidáme k vařícím se švestkám a necháme projít varem. V případě, že by byla moc kyselá, dosladíme cukrem.

  • Merenda je vynikající s bílým pečivem. Na Plzeňsku se tato podává s rozpeky, což jsou pečené placky z lehce přislazeného kynutého těsta.

reklama
reklama

Komentáře