Moje šťastná hvězda

Parmazánové hranolky

Lepší hranolky jste dozajista ještě nikdy nejedli.


Suroviny:


700 g větších brambor


2 hrnky panko strouhanky


1 hrnek nastrouhaného parmazánu


1 lžíce sušeného oregana


sůl, pepř


olej na smažení


3 vejce


čerstvě nasekaná petrželka na ozdobu


Postup:


Brambory omyjte, případně očistěte a nakrájejte je na větší hranolky. Ve fritéze nebo hlubším hrnci rozpalte rostlinný olej na smažení. Mezitím smíchejte panko strouhanku, nastrouhaný parmazán a oregano. Přidejte sůl a pepř. V další misce rozšlehejte vejce. 


Hranolky nejprve namočte do vajec, pak do připravené sypké směsi. Nyní je můžete usmažit dozlatova. Hranolky naservírujte na talíř s vaší oblíbenou omáčkou, například kečupem nebo tatarkou, a posypejte je nasekanou bylinkou a případně parmazánem, pokud vám nějaký zbyl.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden