Moje chvilka pohody

Partner kamarádku podvádí!

Má nejlepší kamarádka Dana už od dětství mluvila o tom, že se brzy vdá a bude mít velkou rodinu. Já měla plány jiné. Chtěla jsem si užívat mládí, svobody a hlavně cestování.

Vše dopadlo přesně naopak. Já jsem už skoro čtyřicet let šťastně vdaná, mám fajn muže a dvě dospělé děti. Kamarádka je svobodná, její přítel nikdy nechtěl děti a o svatbě ani slyšet. Navíc jí je nevěrný.

Trápilo ji, že je jedináček

Dana byla jedináček a dost tím trpěla, tak už někdy od dvanácti tvrdila, že si pořídí velkou rodinu. Nechtěla, aby její dítě bylo samo jako ona. Já měla o pět let staršího bratra, Nedá se tedy říct, že bych byla z velké rodiny, ale mám pár bratranců a sestřenic, většina z nich žije na Moravě stovky kilometrů od nás, ale párkrát do roka jsme se všichni scházeli.

Mým snem bylo cestování

Už ve škole jsem milovala zeměpis a nejraději jsem si snila o dalekých zemích, které jednou navštívím. S rodiči jsme jako malí hodně jezdily na výlety po Čechách a já toužila jednou projet minimálně celou Evropu.

Třeba s partnerem, ale rodinu jsem rozhodně před třicítkou neplánovala. Jenže jak se říká: člověk míní, Pán Bůh mění. V osmnácti jsem začala pracovat v jednom salonu a tam si mě našel můj současný manžel. Tak dlouho k nám chodil, dokud jsem nekývla na rande.

Ve dvaceti jsem otěhotněla, rychle se vdávala, aby nebylo břicho vidět na fotkách. Dnes už máme dvě dospělé děti, které mají svůj život. Ničeho ale nelituji! Svého muže mám moc ráda a děti se nám povedly. V posledních letech jsme již dokonce vyrazili i na pár poznávacích zájezdů.

Dlouho měla jen práci

Dana napřed jen studovala a potom se věnovala kariéře. Stálého přítele si našla, až když mé děti byly plnoleté. Předtím měla nějaké známosti, ale nikdy se jí vztah nepovedl. Rozhodně se jí nesplnilo její přání mít velkou rodinu.

Když ve svých třiačtyřiceti letech narazila na toho pravého, jak říkala, doufala jsem, že se ještě dočká své vysněné rodiny, i když z našeho hlediska byl Milan vše, jen ne ten pravý. O dětech nechtěl nikdy ani slyšet a o svatbě stejně tak.

„Svatba je přežitek a stojí moc peněz! A co teprve pak rozvod,“ nechával se slyšet a vůbec ho nezajímalo, jak tím Daně ubližuje. Časem se smířila i s tím, že nejen, že nebude mít velkou rodinu, ale nebude mít ani to dítě. Milana holt milovala.

Líbal se na lavičce jako mladík

Nedávno jsme ale s Radkem Milana načapali s milenkou. A dost mladou! Šli jsem s mužem přes park, a protože bylo hezky, rozhodli jsme se, že si na chvíli sedneme na lavičku. Najednou do mě Radek šťouchl: „Podívej se nenápadně támhle na ty dva. Nepoznáváš někoho?“ zeptal se tiše.

Kousek od nás se na lavičce objímal a líbal nějaký pár. Když jsem se na ně zadívala hrklo ve mně. Poznala jsem Milana! Byli jsme v šoku. Radek dokonce zauvažoval, jestli mu nemá jít jednu vrazit. Nakonec jsme raději nenápadně zmizeli. A od té doby se trápím. Mám své kamarádce říci, jakého má padoucha, nebo si to mám nechat pro sebe.

Radek řekl, že se nám holkám do toho plést nebude, i když je Dana i jeho kamarádka a má ji rád. Jeho názor je ten, že bych to Daně měla říci dřív, než ji ten zrádce opustí sám. Bojím se ale, co to s ní udělá. Vždyť z celého jejího snu jí zbyl jen jeden hloupý nevěrník.

Ivana M. (58), Třebíč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden