Paštika s brandy a zeleným pepřem

Tuto báječnou paštiku je dobré připravit den předem. Vydrží ostatně v ledničce i několik dní. 


Ingredience:


500 g jater, např. drůbeží


200 g másla


2 ks šalotky


2 stroužky česneku


pár snítek tymiánu


2 lžíce naloženého zeleného pepře


4 lžíce brandy


4 lžíce smetany ke šlehání


sůl a pepř


Postup:


Játra očistěte a nakrájejte. Na lžíci másla zesklovaťte nakrájené šalotky, přidejte celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek. Nechte rozvonět a přihoďte játra. Orestujte je tak, aby uvnitř zůstala trochu růžová. Nakonec vlijte brandy a nechte skoro odpařit.


Vyjměte tymián a směs přendejte do mixéru. Přilijte smetanu, přidejte pokrájené povolené máslo, sůl, mletý černý pepř, a pokud chcete zelený pepř posekaný, tak přidejte i ten. Vše umixujte dohladka.


Paštiku přendejte do vhodných nádobek, uhlaďte, ozdobte snítkami tymiánu, červeným a zeleným pepřem a zalijte rozpuštěným máslem nebo sádlem. Nechte ztuhnout v lednici.



Něco navíc


Milovníci sladkého si na krajíc chleba či housku s paštikou mohou přidat také trochu brusinkové marmelády. Taková kombinace je totiž výtečná.

reklama
reklama

Komentáře