Paštika z husích jater

Příprava: 70 minut, Náročnost: 2, Cena za porci: 20 Kč

Neseženete-li husí játra, můžete je nahradit kachními.

Suroviny na 6 porcí:


  • 100 g slaniny

  • 500 g husích jater

  • 1 cibule

  • 100 ml Portského vína

  • 150 g sušených švestek

  • 50 g brusinek ½

  • lžička tymiánu

  • 80 g opražených mandlových lupínků

  • sůl, pepř


Postup

  1. Do hrnce dáme slaninu a mírně ji rozškvaříme, pak přidáme nakrájenou cibulku, kterou lehce orestujeme.

  2. Přidáme nakrájená očištěná játra a necháme probublávat zhruba 4 minuty. Po té přidáme nakrájené sušené švestky a portské víno a povaříme zhruba 5 minut. Směs osolíme, opepříme, přidáme tymián a můžeme přidat i jiné čerstvé bylinky, které máme a rozmixujeme, nejlépe ponorným vařičem.

  3. Do rozmixované hmoty přidáme opražené mandlové lupínky, dobře promícháme a dáme do mističek či skleniček. V chladu je možné je uchovat až 14 dnů.

reklama
reklama

Komentáře