Můj kousek štěstí

Paštika z kuřecích jater

Domácí játrová paštika zjemněná trochou másla a smetany, ochucená česnekem a tymiánem je nesrovnatelně lepší než ta kupovaná.

Potřebujete:

✿ 400 g kuřecích jater
✿ 200 g másla
✿ 1 stroužek česneku
✿ 1 šalotku
✿ 1 snítku tymiánu
✿ 2 lžíce smetany ke šlehání
✿ sůl, pepř

1. Játra důkladně očistěte. V hlubší pánvi rozehřejte lžičku másla a krátce na něm osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku s prolisovaným česnekem. Pak přimíchejte rozemnutý tymián, nechte minutu rozvonět, přidejte pokrájená játra a opečte je dohněda.

2. Hotovou směs vložte do mixéru a rozmixujte na pastu. Přidejte 150 g másla, smetanu, sůl a pepř a ještě trochu promixujte. Můžete ještě také propasírovat na hladkou směs.

3. Paštiku rozdělte do šesti malých misek a uhlaďte. Rozpusťte zbylé máslo, nechte vychladnout, přelijte jím paštiku a dejte do chladu, aby vše ztuhlo. Podávejte s pečivem a bylinkami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden