Paštika z kuřecích jatýrek

Příprava: 30 minut, Náročnost: 2, Cena za porci: 8 Kč

Je rychlá, chutná a nenákladná

Suroviny na 5 porcí:


  • 400 g kuřecí játra

  • 1 větší cibule

  • 150 g másla

  • 4 stroužky česneku

  • ½ lžičky tymiánu

  • 50 ml smetana ke šlehání

  • 5 sušených švestky

  • sůl a pepř


Postup:

  1. Na másle osmahneme cibulku nakrájenou. Pak přidáme pokrájená játra, opepříme je a za stálého míchání je osmahneme a 15 minut je ještě po té podusíme. Na závěr je osolíme a necháme vychladnout. Směs pak rozmixujeme, smícháme se změklým máslem, tymiánem, utřeným česnekem a smetanou.

  2. Nandáme do skleniček a dáme ztuhnout do lednice. Nakrájené švestky můžeme přidat rovnou do paštiky.

reklama
reklama

Komentáře