Moje sladké tajemství

Paštika z lesních hub

Suroviny:

400 g čerstvých hub

100 ml bílého vína

80 g vlašských ořechů

50 g másla

3 šalotky

4 stroužky česneku

sůl

tymián

pepř

Na želé:

4 lžíce brusinkové zavařeniny

1 lžíce mleté želatiny

Postup:

Na pánvi opražte bez tuku vlašské ořechy nebo mandle. Najemno pokrájené šalotky (případně jednu velkou cibuli) nechte zesklovatět na másle nebo olivovém oleji, přidejte nasekané houby, plátky česneku a chvilku restujte.

Zalijte vínem a nechte odpařit. Osolte, přidejte půl lžičky sušeného nebo celou lžičku čerstvého tymiánu a ořechy a za občasného míchání vařte do změknutí 20 až 30 minut. Dochuťte čerstvě mletým pepřem a případně další solí a tyčovým mixérem přímo v hrnci rozmixujte.

Rozdělte do čistých skleniček.Na brusinkové želé si připravte džem s trochou vody a přiveďte k varu. Rozmíchejte v něm želatinu a nalijte na uhlazenou paštiku.

Želé můžete připravit i z čerstvých brusinek – jednoduše je povařte se zhruba stejným množstvím cukru do změknutí. Nechte zatuhnout v chladu a poté do pěti dnů spotřebujte.

Tip!

Paštika je skvělá v tom, že vše jen povaříte, rozmixujete a je hotovo.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden