Pastýřský koláč

Příprava: 75 min. Cena za 1 porci: 120 Kč

Jídlo jako stvořené pro letní večeři.

Potřebujete:

● 250 g mletého hovězího

● 2 cibule nakrájené na kostičky

● 4 mrkve nakrájené na drobné kostičky

● 2 lžíce worcesteru

● 2 lžíce rajčatového pyré

● 2 kostky hovězího bujónu

● 1 lžičku škrobové moučky

● 900 g brambor

● 3 pastináky nakrájené na kousky

● 100 ml mléka

● sůl

● pepř

Postup:

1. V kastrolu nasucho opečte za stálého míchání hovězí maso. Až se zbarví dohněda, přidejte karotku, cibuli a opékejte pět minut.

2. Do opečeného masa se zeleninou vmíchejte worcester a rajčatové pyré. Bujónové kostky rozdrobte do 400 ml horké vody a přiveďte ji k varu. Bujón přilijte k masu a vše za občasného míchání duste asi 40 min, dokud šťáva nezhoustne a mrkev nezměkne. Maizenu rozmíchejte ve 2 lžičkách vody, vmíchejte do masové směsi a 1 min povařte.

3. Brambory a pastináky uvařte doměkka. Sceďte je a rozmačkejte se solí, pepřem a horkým mlékem tak, až získáte pyré. Masovou směs rozprostřete do zapékací misky, na povrch dejte pyré, rozprostřete je a ozdobně zbrázděte vidličkou. Zapékejte půl hodiny při 200 °C.

reklama
reklama

Komentáře