Moje šťastná hvězda

Pavel Nový: Nic mu nevycházelo

Už odmala věděl, že touží být hercem. Přestože to neměl jednoduché, se PAVEL NOVÝ (70) stal tím, kým vždycky chtěl.

Jeho cílevědomost se mu vyplatila a šel si tvrdě za tím, v co věřil. Herce a moderátora Pavla Nového (70) to k herectví a celkově k umění táhlo už od útlého věku. Jako malého kluka ho bavilo hrát nejrůznější scénky, a i přesto, že šlo jen o hraní, to prý bral smrtelně vážně.

Byl bojovný a zkusil to třikrát

Před kameru se poprvé postavil ve třinácti letech, a to ve filmu Kuřata na cestách. Tou dobou se mu plnil jeho sen a nevěřil tomu, že se to skutečně děje. Na natáčení se prý choval jako profesionál a snažil se poslouchat všechny rady režisérů. Bylo na něm vidět, že o své budoucí kariéře už má rozhodnuto. O další dětskou roli už Nový bohužel nezavadil, ale ani to ho neodradilo.

Neviděli v něm potenciál

Rozhodl se totiž studovat na prestižní DAMU. Byl bojovný a zkusil všechny tři pokusy, ale bohužel ho na jeho vysněnou školu nepřijali. To už se na jeho sebevědomí trochu podepsalo, protože věřil v to, že je dobrý herec. Nicméně si musel zvolit jiné zaměření a nakonec se vyučil soustružníkem.

K herectví ho to ale nepřestalo táhnout a snažil se uchytit i bez vzdělání v oboru. Jeho snaha se nakonec vyplatila a o několik let později se znovu postavil před kameru, tentokrát ve filmu Balada pro banditu. Poté začal mít víc a víc nabídek, ale lidé si ho nejvíc pamatují z komedie S tebou mě baví svět. V současnosti se Nový věnuje spíš divadlu a svého milovaného hraní se tedy stále drží, pokud mu to zdraví dovoluje.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden