Můj kousek štěstí

Pavel Trávníček: Hraje si se svým osudem

Snad vůbec nepřemýšlí? Mohli bychom před hercem hluboce smekat. Pavel Trávníček (66) i necelé čtyři roky před sedmdesátkou udržuje přímo vražedné tempo.

A to jak v kariéře, tak rodinném životě. Zatímco jeho vrstevníci dávají přednost poklidnému domácímu životu, zahrádce, vycházkám, ráno si přečtou noviny u kávy, v klidu, ničím nerušeni a možná si občas pochovají vnoučátka, Trávníček je stále vysoce aktivním taťkou.

Musí zajišťovat celý chod rodiny! Vše se odvíjí od toho, že si vybral mladou manželku, jednatřicetiletou Monuku Fialkovou. Ta mu nyní porodila syna Maxmiliána (0,5), takže herec se teď musí otáčet.

Jeho žena je na mateřské, a tak veškerý výdělek je na jeho bedrech. Bere všechno, co přijde, bez ohledu na to, jestli je to pro něho zvládnutelné. Hlavně když dobře zaplatí. A právě takovou lukrativní nabídkou je Pevnost Boyard.

Populární dobrodružná soutěž, které se vždy účastnili výhradně mladí, silní a trénovaní sportovci. Zdolávat tu má ty nejnáročnější disciplíny, které zahrnují vyčerpávající šplhání, rychlý běh, skoky i adreanlinové výkony.

Je tohle opravdu job pro herce, který si tak občas maximálně šel zapinkat ny kurty se svými kolegy? O tom Trávníček zřejmě moc nepřemýšlí. Neuvědomuje si, že by tim mohl nebezpečně riskovat své drahocené zdraví, na nějž by měl myslet už kvůli své rodině, malému drobečkovi, který na něho doma čeká a tátu potřebuje.

Jenomže tohle Trávníček nevidí.

"Když člověk není úplně padavka, dá se to zvládnout," dodává si odvahu. Faktem ale je, že v jeho věku je takové fyzické vypětí doslova šílenstvím. Proč to herec dělá? Ztratil snad úplně rozum? Někteří jsou přesvědčeni, že si přehnanými aktivitami muži dodávají sebevědomí a bojují tak se stárnutím.

Chtějí dokázat světu, že na to mají a ještě nepatří do starého železa. Jen aby Pavel nepřecenil své síly. To by pak jeho žena mohla mít k miminku na strost ještě pochroumaného manžela..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden