Moje šťastná hvězda

Pažitková pomazánka s lučinou

K večeři i na pohoštění při oslavě. Pomazánka se hodí na každou příležitost.


Suroviny:


350 g lučiny


1 balení zakysané smetany


1 balení cottage sýru


1 hrst čertstvé pažitky


2 stroužky česneku


2 velká rajčata


sůl, pepř


1 francouzská bageta


čerstvá řeřicha na ozdobu


panenský olivový olej


Postup:


Ze všeho nejdříve utřete lučinu společně s cottage sýrem a zakysanou smetanou. Pomazánku dochuťtte solí a pepřem. Nyní do pomazánky přimíchejte utřený česnek a pažitku. Rajčata nakrájejte na půlměsíčky nebo na tenké plátky. Bagetu rovněž nakrájejte na tenké plátky. Orestujte ji dokřupava na olivovém oleji. 


Na každý plátek pečiva umístěte vrchovatou lžičku pomazánky. Dozdobte ji rajčátkem a také čerstvou nasekanou řeřichou. Každou bagetku ještě můžete zvlášť pokapat trochou olivového nebo například lanýžového oleje, tak budou chutnat naprosto dokonale. Rychlé, snadné a velice chutné.


Náš tip


Pro lepší chuť můžete přidat i trochu chilli.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden