Můj kousek štěstí komerční sdělení

Péče o pleť, vlasy i klouby díky kvalitnímu kolagenu. Jak vybrat ten nejlepší?

V dnešní době existuje snad nekonečné množství různých doplňků stravy. Bez problémů seženete vitamíny, minerály i další důležité složky, jako je například kolagen. Jeho úloha v organismu je velmi důležitá. Z velké části si tělo sice dokáže vytvořit vlastní zásoby, ale v pokročilejším věku to již zdaleka nestačí. Co všechno kolagen ovlivňuje a s čím může pomoci? Na závěr nechybí ani několik rad, podle čeho vybrat skutečně kvalitní kolagen, se kterým budete pozorovat požadované výsledky.

Co je to kolagen a jakou má roli v lidském těle


Kolagen je složitý protein složený z více různých aminokyselin, z čehož jejich velká část je esenciální, takže si je tělo nedokáže vytvořit, ale musí být přijímané ve formě potravy. Aby to bylo ještě o něco složitější, mohou některé z těchto aminokyselin ovlivnit i vitamíny. Konkrétně se při užívání kolagenu doporučuje přijímat dostatek vitamínu C, který podporuje vznik jednotlivých jeho částí. V lidském těle se kolagen vyskytuje naprosto přirozeně. Existuje zde rovnou několik různých druhů, které se vzájemně liší konkrétním uspořádáním aminokyselin.


Pozitivní účinky užívání kolagenu ve formě doplňku stravy


Protože se v lidském těle kolagen vyskytuje v kůži, kostech, chrupavce, kloubech, ale například i ve svalových buňkách nebo nervových tkáních, je velmi důležité jeho dostatečné množství.

Pravidelné doplňování kvalitního kolagenu tak může organismu pomáhat například v boji proti stárnutí. Dostatečné množství kolagenu totiž pomůže zpomalit tvorbu vrásek, které vznikají jako odezva na ztrátu pevnosti a pružnosti pokožky. Dále má kolagen pozitivní vliv na zdraví kloubů a celkově pohybové soustavy.

Kdy a pro koho se doporučuje užívání kolagenu


Užívání kolagenu se obecně doporučuje v zásadě pro každého. Důvodem jsou účinky, které je možné pozorovat v zrcadle, ale i péče o pohybový systém. Dostatečné doplňování kolagenu tak může sloužit především jako prevence celé řady potíží spojených právě s těmito oblastmi lidského těla. Obecně se užívání doporučuje především lidem nad 40 let. Dále je kolagen vhodný také pro sportovce a fyzicky hodně vytížené lidi.


Podle čeho poznáte nejlepší kolagen?


Přírodní kolagen ve své základní formě má své přednosti. Pokud ho však chcete do těla cíleně doplnit, je potřeba zapracovat na biologické využitelnosti.

To umožňuje hydrolyzovaný kolagen.

Ten je pomocí enzymatické analýzy rozdělen na menší části. V praxi se to projeví i lepší rozpustností pro snadnější užívání ve formě prášku pro rozmíchání v nápoji.

Kolagen v kombinaci s kyselinou hyaluronovou


Možná vám působení na pohybovou soustavu a k tomu i výrazný vliv na krásu a kvalitu pokožky připomíná jinou látku. Jde o další z důležitých objevů vědy, kdy jde z velké části právě o otázku vzhledu. Touto látkou není nic jiného než kyselina hyaluronová. Právě ta skvěle doplňuje kolagen, takže na trhu najdete speciální doplňky stravy, které obě tyto látky kombinují do skvěle využitelné podoby s velmi zajímavými výsledky při pravidelném užívání.


Jak si poradit s výběrem kvalitního kolagenu a kde ho nakoupíte


Aby byl kolagenový doplněk stravy skutečně kvalitní, měl by se v daném přípravku vyskytovat ve své přírodní či ještě lépe hydrolyzované podobě. Žádoucí jsou čisté přípravky bez zbytečných přídavků a doplňků. Výjimkou jsou nejrůznější příchutě, které nijak neovlivňují samotnou účinnou látku v daném přípravku. A kde kolagen zakoupíte?

Pestrou nabídku včetně dalších doplňků stravy najdete například na Woldoshop.cz.

Veškeré nabízené přípravky splňují vysoké nároky na co nejlepší kvalitu a čisté složení.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden