Moje chvilka pohody

Péče o psa, když udeří mráz

Zimní počasí přináší psům nejen veselé hrátky ve sněhu, ale také problémy, které s chladným počasím souvisejí. Jak se o vašeho čtyřnohého přítele postarat?

Tlapky v ohrožení

Během dlouhých zimních procházek pravidelně kontrolujte tlapky psa. Sníh, nalepený mezi polštářky, dráždí pokožku a může způsobit nepříjemná zranění! Opatrně sníh odstraňte. Pokud má pes na tlapkách dlouhou srst, na které se v zimě tvoří sněhové hrudky, opatrně nůžkami prostříhejte dlouhou srst mezi polštářky. Po návratu z procházky očistěte tlapky vlhkým hadříkem nebo vlažnou vodou. Případné praskliny na tlapkách ošetřete vazelínou nebo speciální mastí na psí tlapky.

Obleček pro zahřátí

Pro krátkosrstá, malá a střední plemena je vhodné na zimu pořídit teplý obleček (ideální materiál je softshell), který bude pejskovi zakrývat záda a bedra. Zabráníte tak nastydnutí průdušek a močových cest. Při výběru se řiďte funkčností oblečku, nikoli vzhledem. Obleček nesmí být promokavý, nebezpečné mohu být i nejrůznější gumičky a šňůrky. Mohou se zařezávat psovi do těla a způsobit bolestivé spáleniny kůže. Po příchodu do teplé místnosti psovi obleček ihned sundejte.

Kvalitní krmení

Pokojoví psi budou mít pravděpodobně v zimě méně pohybu, tomu byste měli uzpůsobit i množství nebo kalorickou hodnotu stravy. Psům žijícím venku v boudě zase naopak dopřejte výživnější krmivo, protože jeho část spotřebují na termoregulaci.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden