Můj čas na kafíčko

Péče o vlasy po menopauze

Během menopauzy se nám často mění vlasová struktura. Aby se vlasy přesto leskly a byly krásné, je správná péče zásadní. Na co se zaměřit?

Symbol ženské krásy

Užívat si život i v období menopauzy – to se lehko řekne, a hůře udělá. Často nám v tom brání náš změněný zevnějšek. A vlasy je v daném ohledu dobré nepodceňovat. Pro každou ženu jsou důležitým symbolem ženskosti. Husté, zdravé a lesklé vlasy posilují naše sebevědomí.

Když padají a slábnou

Po menopauze je důležité podpořit vlasy a pokožku hlavy péčí, jež jim dodá sílu. Pokožka hlavy v nepohodě se pak projeví na síle dorůstajících vlasů. Ženy poté často sahají po výrobcích, které mají dodat jemným vlasům na objemu, ale vlasy zatěžují.

Kupujte si raději kosmetické přípravky s neutrálním pH a živinami, jako je provitamin B5, bílý čaj a vitamin B3, které zásobí vlasy vodou, aniž by je zatěžovaly.

Péče po umytí je zásadní

Vlasy si oplachujte vlažnou vodou, aby neztrácely cenné tuky. Po umytí na ně aplikujte vlasový olej nebo sérum a vmasírujte je po celé délce vlasů. Jednou týdně si dopřejte vlasovou kúru nebo vyživující masku, která vlasům dodá hebkost a lesk.

Pokud to jde, nepoužívejte horký fén. Nechte vlasy raději uschnout přirozenou cestou na vzduchu, tím chráníte strukturu vlasu. Protože jsou vlasy během menopauzy a po ní často slabší, doporučuje se používat suchý šampon a na závěr vlasový sprej.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden