Pečená brambora se sýrem a slaninou

Slaninu můžete nahradit libovou šunkou, a na závěr brambory polít jogurtem s rozmačkaným česnekem a špetkou soli.

Suroviny na 4 porce

1 kg velkých brambor

200 g slaniny

150 g sýra Niva

100 g sýra goudy

1 pórek

4 stroužky česneku sůl, pepř

Postup


  1. Brambory i se slupkou vložte do hrnce s vodou a vařte 30 minut do poloměkka. Poté vodu slijte a dejte je vychladnout

  2. Brambory překrojte podélně na dvě půlky a vydlabejte část dužiny.

  3. Na pánvi dozlatova opečte nakrájený pórek se slaninou a plátky česneku.

  4. Přidejte nakrájenou bramborovou dužinu a nahrubo nastrouhaný sýr Niva.

  5. Na vymaštěném pekáčku pak brambory pečte dalších 30 min na 180  C 6. Tři minuty před koncem posypte hrstkou goudy a nechte rozpustit.

  6. Tři minuty před koncem posypte hrstkou goudy a nechte rozpustit..

reklama
reklama