Pečená dýně s česnekem a bylinkami

Pečená dýně skvěle poslouží jako příloha k masu i grilovaným sýrům.


Suroviny:


1 dýně hokaido


3 stroužky česneku


150 ml smetany


pár snítek čerstvého tymiánu


sůl, pepř


olivový olej


200 g sýru ricotta


Postup:


Dýni si vydlabejte a rozkrájejte na menší kusy. Osolte ji, opepřete a pokapejte kvalitním olivovým olejem. Plech si vystelte pečicím papírem a dýni na něj hezky jeden kousek vedle druhého rozprostřete. Troubu si předehřejte na 180 °C. 


K dýni přidejte nasekaný česnek a snítky čerstvého tymiánu. Pečte zhruba dvacet minut, poté plech z trouby vyjměte. Přidejte k dýni sýr ricotta a pečte dalších zhruba deset minut.  Nejlépe chutná dýně ještě teplá.


Náš tip


K dýni se hodí také dip ze zakysané smetany a bylinek.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden