Pečená kachna se zelím

Přípravy kachny se vůbec nemusíte bát. Náš recept hravě zvládnete.


Suroviny:


1 celá chlazená kachna


celý kmín, cukr, pepř a sůl


1 bílé zelí hlávkové


1 větší cibule


kus másla


Postup:


Kachnu nasolte a nakmínujte nejlépe večer před tím, než jibudete péct.


Ráno si předehřejte troubu na 130 °C. Nasolenou a pokmínovanou kachnu vložte do pekáče, přiklopte víkem a nepodlévejte.


Pečte zhruba 6 hodin. Na posledních 30 minut můžete odkrýt a dopéct bez víka.


Na zelí si nakrájejte cibuli, nastrouhejte mrkev a na másle orestujte v kastrolu s kmínem a trochou cukru, až vše zkaramelizuje.


Přidejte nastrouhané zelí, osolte, opepřete a duste doměkka cca 20 až 30 minut.


Podle potřeby doslaďte nebo dosolte. Dozlatova upečenou kachnu servírujte se zelím.


Náš tip


Ke kachně je perfektní domácí houskový knedlík. Pokud se vám s ním ale nechce dělat, samozřejmě dobře poslouží i kupovaný. Přece se neudřete, ne?

reklama

Komentáře