Můj kousek štěstí

Pečená kořenová zelenina s medem

Zeleninu si vyberte podle chuti nebo toho, co máte zrovna doma k dispozici.

Potřebujete:

✿ 1,5 kg kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer, dýni, pastinák, batáty, červenou řepu…)
✿ 1 palici česneku
✿ 2 cibule
✿ 4 lžíce olivového oleje
✿ 2 lžičky mleté uzené papriky
✿ 2 lžičky římského kmínu
✿ 60 ml medu
✿ 3 lžíce balzamikového octa
✿ 3 lžičky rozmarýnu

1. Zeleninu dobře omyjte hrubou houbičkou, slupku odstraňte, jen pokud je to nutné. (Určitě neloupejte červenou řepu, obarvila by ostatní zeleninu.) Oloupejte cibuli a česnek. Nakrájejte vše na větší díly, menší kusy a stroužky česneku nechte vcelku.

2. Ve velké míse promíchejte olej, med, ocet a koření. Vsypte zeleninu a promíchejte, aby se každý kousek obalil. Rozložte ji v jedné vrstvě na plech s pečicím papírem.

3. Osolte, opepřete a pečte při 180 °C za občasného obracení asi 40 minut, až bude zelenina měkká. Podávejte jako samostatné jídlo, přílohu nebo zeleninu využijte jako přísadu do salátu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden