Můj kousek štěstí

Pečená krkovice se špenátem

Dozlatova upečená krkovička se špenátem a bramborovým knedlíkem je prostě klasika.

Potřebujete:
✿ 800 g krkovice
✿ sádlo
✿ 3 cibule
✿ 6 stroužků česneku
✿ kmín
✿ 450 g mraženého špenátu
✿ 200 ml smetany
✿ sůl, pepř
✿ 1 vejce

1 . Krkovici očistěte, opepřete, osolte a zprudka ze všech stran opečte na sádle do zlatohněda. Do pekáče vložte opečené maso i s výpekem, přidejte nakrájené 2 cibule a 3 stroužky česneku, sádlo, okmínujte a podlijte trochou vody.

2. Pečte zakryté při 180 °C asi 30 minut, podlijte šťávou a opět po 30 minutách podlijte a opakujte 1,5–2,5 hodiny, až bude maso měkké. Poté odkryjte, teplotu zvyšte na 200 °C a 15 minut dopečte.

3. Cibuli zpěňte na tuku, přidejte špenát, prolisovaný česnek, sůl, pepř a pár minut poduste. Nakonec ve špenátu rozmíchejte vejce a zjemněte ho smetanou. Podávejte s bramborovým knedlíkem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden