Moje sladké tajemství

Pečená máslová dýně se sýrem

Suroviny:


  • 50 g másla

  • 120 g strouhanky

  • 1 fenykl

  • 1 menší máslová dýně

  • 120 ml smetany 12%

  • 150 g strouhaného parmazánu

  • 120 g čedaru

  • 2 stroužky česneku

  • 6 lístků šalvěje nebo jiných bylinek


Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací mísu dobře vymažeme máslem a posypeme polovinou strouhanky. Rovnoměrně navrstvíme dýni s fenyklem.

Smícháme polovinu smetany, polovinu parmazánu a čedaru. Vmícháme drcený česnek (množství podle chuti). Směs nalijeme na zeleninu a pod alobalem ji pečeme 40 minut.

Poté odkryjeme a posypeme druhou polovinou sýrů a strouhanky. Gratin posypeme šalvějovými lístky, nebo jinými oblíbenými bylinkami. Zapékáme ho odkrytý dozlatova asi 15–20 minut. Povrch můžete posypat opečenými dýňovými semínky.

Pečená dýně je skvělou podzimní přílohou k různým úpravám masa. Obstojí i jen tak samotná, jako hřejivá večeře.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden