Pečená panenka s kukuřicí a slaninou

Šťavnaté masíčko zachutná dospělým i dětem.


Ingredience:


1 velká vepřová panenka


4 lžíce olivového oleje


1 plechovka sterilované kukuřice


1 větší bílá či žlutá cibule


150 g slaniny


sůl, pepř


2 polévkové lžíce medu


čerstvá bazalka nebo petrželka na dozdobení


Postup:


Nejprve panenku očistěte a pak ji bohatě nasolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Rozpalte si pánev a přidejte na ni čtyři lžíce oleje.


Panenku opečte ze všech stran, ale jen tak, aby se zatáhla. Postačí minuta z každé strany.


Mezitím si rozehřejte troubu na 190 °C a plech si vyložte pečicím papírem. Panenku zabalte do alobalu a dejte ji péct do trouby zhruba na 12 minut.


Mezitím si v kastrůlku osmahněte na kostičky nakrájenou slaninu. Jakmile pustí trochu výpeku, přidejte cibuli a počkejte, dokud krásně nezesklovatí.


Dále do kastrůlku přidejte med a vyčkejte pět minut, dokud nezkaramelizuje. Nakonec přidejte kukuřici a osolte a opepřete. Panenku podávejte s omáčkou a dozdobte čerstvými bylinkami.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama