Můj kousek štěstí

Pečená perlička

Mezi divočinu patří i pernatá zvěř, například perlička. Její maso je libové a plné bílkovin.

Potřebujete:

✿ 1 perličku
✿ 8 brambor
✿ 2 stroužky česneku
✿ 2 snítky rozmarýnu
✿ 1 citron
✿ 1 řapík celeru
✿ sůl, pepř

1. Perličku očistěte, omyjte, osušte, opepřete a osolte zvenčí i zevnitř. Citron a řapíkatý celer omyjte a rozpulte, česnek oloupejte. Půlku citronu, řapíkatý celer, rozmarýn a česnek vložte do břišní dutiny a uzavřete jehlou nebo nití.

2. Perličku dejte do pekáče, vymačkejte na ni šťávu z druhé půlky citronu a zakryjte. Pečte v troubě při 190 °C 30 minut. Mezitím očistěte a rozpulte brambory. Pekáč odklopte, lehce podlijte, přidejte brambory, osolte, opepřete a vše pečte ještě 30 minut.

3. Perličku vyjměte a nechte 5 minut odpočinout. Pak ji naporcuj­te, náplň vyhoďte. Na nahřáté talíře rozdělte porce perličky, obložte je brambory a ihned podávejte. Můžete doplnit zeleninou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden