Moje sladké tajemství

Pečená pražma na zelenině a bílém víně

Suroviny:

2 ks pražmy

10 ks cherry rajčat

100 ml suchého bílého vína

1 ks cibule

1 bulva fenyklu

3 lžíce olivového oleje + na zakápnutí

1/2 ks citronu

pár snítek rozmarýnu

sůl a čerstvě namletý pepř

brambory k podávání

Postup:

Cibuli oloupejte a společně s fenyklem pokrájejte na tenké plátky. Rozložte je do zapékací mísy, přidejte cherry rajčata, osolte, opepřete a zalijte vínem
a 2 lžícemi oleje.

Troubu předehřejte na 180 °C. Ryby očistěte, zbavte případných vnitřností, osolte, opepřete, do břišní dutiny vložte plátky citronu a snítky rozmarýnu a ryby položte na zeleninu. Nožem do kůže udělejte pár zářezů a zakápněte je olivovým olejem.

Ryby se zeleninou pečte v předehřáté troubě zhruba 25 minut, až ryba zpevní a zelenina změkne. Podávejte s bramborami, lehce zakápnuté citronovou šťávou a olivovým olejem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden