Pečená rajčata s kuskusem

Suroviny na 5 porcí:

100 g kuskusu

1 lžička citronové šťávy

1 zeleninový bujon

5 větších rajčat

100 g ovčího sýra

4 stroužky česneku

hrst čerstvé bazalky

olivový olej

pepř

sůl

Postup:

Ve vroucí vodě si rozpustíme zeleninový bujon a uvaříme v něm kuskus. Podle chuti ještě dosolíme. Hotový kuskus zakápneme olivovým olejem, smícháme s nahrubo nastrouhaným sýrem a jemně nasekanou bazalkou. Opepříme a dosolíme dle chuti. Jako poslední ingredienci přidáváme prolisovaný česnek a zakápneme citronovou šťávou. Rajčatům ukrojíme vršky a vydlabeme střed. Jednotlivá rajčata naplníme směsí kuskusu a přiklopíme vrchní částí odkrojeného rajčete. Pečeme ve vymazané zapékací misce necelou půlhodinu v předehřáté troubě na 200 °C.

reklama
reklama

Komentáře