Pečená vepřová žebírka

Pečená nebo grilovaná žebra v medovém kabátku s čerstvým chlebem jsou ideální k posezení u piva.

Suroviny na 2 porce - vepřová žebra (800 g) - kmín - sůl - med - worcesterské omáčka - jemný kečup - citronová šťáva - alobal

Postup

1. Nechte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější.

2. Pekáč vyložte alobalem. Jednotlivá žebra posypte kmínem, osolte, položte do pekáčku a podlijte trochou vodu. Pekáč zakryjte a při 200 °C pečte asi 45 minut. Žebra obraťte, dolijte vypařenou vodu a pečte zakryté opět 45 minut. Odkryjte a pečte znovu z každé straně 5 minut.

3. Zbylé ingredience prošlehejte metličkou a směs naneste na žebra. Pečte ještě z každé strany 5 minut.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama