Pečené brambory se slaninou

Slanina nás v obchodech láká už jen tím, jak vypadá. Proto neváhejte a připravte si z ní tuto rychlou pochoutku.


Ingredience:


6 středních brambor


6 lžic másla


1 stroužek česneku


6 plátků anglické slaniny


6 plátků čedaru


1 kelímek zakysané smetany


4 jarní cibulky nadrobno


Postup:


Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory nakrojte v asi 3mm intervalech, ale nedokrojte.


Postavte je na plech vyložený papírem na pečení. Zářezy potřete česnekem a vložte do nich tenké plátky másla.


Osolte a opepřete, vložte do trouby a pečte asi hodinu. Mezitím vyškvařte slaninu.


Upečené brambory vyndejte z trouby a do několika zářezů vložte rozkrájené plátky sýra.


Posypejte vyškvařenou slaninou a vraťte je do trouby na asi 5 minut. Podávejte se zakysanou smetanou.

reklama

Komentáře