Pečené kuře s houbovou nádivkou

Co k víkendovému obědu, aby si pochutnala celá rodina? Kuře – to nikdy nezklame!


Ingredience:


1 kuře (asi 900 g)


1 žemle


2 lžíce citronové šťávy


sůl a pepř


300 g směsi hub


1 velká cibule


1 svazek petrželky


1 polévková lžíce oleje


Postup:


Žemli namočte do studené vody, vymačkejte a dejte stranou. Kuře opláchněte pod tekoucí studenou vodou, osušte, pokapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete.


Houby nakrájejte na proužky. Cibuli oloupejte a nadrobno nakrájejte. Petrželku opláchněte, osušte, lístky otrhejte od stonků a nasekejte.


Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte houby a cibuli a při střední teplotě opékejte, dokud se všechna tekutina neodpaří.


Přendejte do mísy, přidejte žemli, petrželku dobře promíchejte a ochuťte solí a pepřem.


Houbovou nádivkou po lžičkách naplňte kuře a otvor uzavřete párátkem nebo kuchyňskou nití. Kuře pečte na 200 °C asi 90 minut.


Podávejte se šťouchanými bramborami se slaninou.


Náš tip:


Kuře rozdělte na porce a podávejte obložené listy salátu a kousky rajčat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden