Moje sladké tajemství

Pečené kuře s rebarborou a zázvorem

Suroviny:

4 kuřecí stehna

300 g rebarbory

3 mrkve

300 ml kuřecího vývaru

4 lžíce sójové omáčky

1 lžíce medu

kousek zázvoru

3 lžíce olivového oleje

sůl

pepř

Postup:

Připravte marinádu. V misce smíchejte sójovou omáčku s olejem, najemno nastrouhaným zázvorem, medem, solí a pepřem. Pokud máte rádi pikantní pokrmy, přidejte i nadrobno nasekanou čerstvou chilli papričku.

Kuřecí maso vložte do zapékací mísy, potřete ze všech stran marinádou a nechte odpočinout několik hodin. Pak maso podlijte kuřecím vývarem, mísu přikryjte víkem a vložte do trouby předehřáté na 190 °C.

Rebarboru dobře očistěte, nakrájejte na kusy dlouhé asi 5 cm a po půl hodině ji společně s nakrájenou mrkví přidejte do pekáčku k masu. Maso pečte ještě asi 30 minut. Na posledních 15 minut sundejte víko a pečte nezakryté, docílíte tím křupavé kůrčičky. Podávejte s pečenými brambory nebo rýží.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden