Pečené lilky se smetanou a granátovým jablkem

Suroviny:

 4 střední lilky  olivový olej  2 lžičky sušeného tymiánu  sůl a pepř  1 svazek čerstvého tymiánu  2 kelímky zakysané smetany  1-2 stroužky česneku  1 granátové jablko

Postup:

Lilky podélně rozkrojíme a na řezné straně vytvoříme ostrým nožem zářezy do tvaru mřížky, díky tomu se dužina lépe a rychleji propeče.Půlky lilků naskládáme vedle sebe do pekáče a poctivě zakápneme olivovým olejem, posypeme sušeným tymiánem, osolíme a opepříme. Přidáme čerstvý tymián a pečeme asi 40 minut při teplotě 200°C. Do zakysané smetany vmícháme rozmačkaný česnek, sůl a trochu olivového oleje. Omáčku naneseme na ještě teplé lilky, zasypeme zrnky z granátového jablka a zakápneme olivovým olejem..

reklama
reklama