Pečené lišky

Pečené lišky

Suroviny na 4 porce:

500 g čerstvých lišek

100 g másla

2 cibule

100 g anglické slaniny

2 dl bílého vína

3 stroužky česneku

2 bobkové listy

sůl

pepř

čerstvý kopr (nemusí být)

Postup:

Lišky očistíme, pokud jsou větší, pokrájíme je.Na másle osmahneme cibuli pokrájenou na půlkolečka, přidáme pokrájenou anglickou slaninu, očištěné lišky a vše asi 10 minut restujeme. Přilijeme bílé víno, přidáme prolisovaný česnek a bobkové listy. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni, dokud se víno nevydusí a lišky nejsou měkké.
Osolíme, opepříme a podle chuti posypeme nasekaným koprem. Podáváme buď samotné s čerstvým pečivem, nebo jako přílohu k masu.

reklama
reklama

Komentáře