Pečeně na švestkách

Slaďounký a vydatný recept na báječnou pečeni oceníte při přípravě nedělního rodinného oběda.

Suroviny na 4 porce - 800 g vepřového masa (nejlépe kýty) - 2 lžíce medu - 2 lžíce másla - 3 snítky tymiánu - hrst čerstvé petrželky - 1 lžíce nastrouhaného zázvoru - 500 g švestek - sůl, pepř

Postup

1. V malém rendlíku na mírném ohni smíchejte dohromady med, sůl, pepř, máslo, nastrouhaný zázvor a nasekané byliny. Vzniklou směs dobře vetřete do masa.

2. Maso vložte do hlubšího plechu nebo pekáče a kolem něj rozložte švestky, které omyjte, vypeckujte a rozkrojte napůl. Podlijte troškou vody nebo černého piva a přidejte zbytek medové směsi.

3. Pekáček zakryjte a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C na asi 75 minut. Pak maso odkryjte a dopečte ještě asi 5 minut.

4. Maso nakrájejte na plátky a podávejte, třeba se šťouchanými brambory.

reklama
reklama

Komentáře