Pečené ředkvičky s tymiánem

Pečením zesládnou a vyniknou jejich kořeněné tóny, můžete je však dochutit lžičkou medu.


Ingredience:


500 g ředkviček 


1 lžička sušeného tymiánu 


1 lžička sušeného rozmarýnu 


šťáva z jednoho citronu


olivový olej


sůl a čerstvě namletý pepř


Postup:


Troubu předehřejte na 200 °C. Ředkvičky očistěte, nakrájejte na poloviny, větší kousky na čtvrtiny a rozložte je do zapékací mísy. Přidejte tymián, rozmarýn, citronovou šťávu, sůl, pepř, olivový olej a promíchejte. 


Pečte je 7–10 minut v předehřáté troubě doměkka. Pečené ředkvičky doplňte česnekovo-tvarohovým dipem. Do měkkého tvarohu prolisujte česnek, osolte, opepřete a promíchejte s nadrobno nasekanými bylinkami podle chuti. Snadná, zdravá, přesto velice chutná večeře, po které vám na noc nebude těžko.



Náš tip


Skvělý dip můžete udělat i z podmáslí. Do zakysané smetany dejte sýr s modrou plísní, citronovou šťávu a je to.

reklama
reklama

Komentáře