Pečené vepřové koleno

Vepřové koleno se v mnoha domácnostech často nedělá. A to je škoda, protože se jedná o skutečnou lahůdku.

Suroviny na 4 porce - 1 vepřové koleno - 3 cibule - 1 mrkev - kousek celeru - 1 lžíce medu - 1 lžíce grilovacího koření - 1 lžíce másla - 10 kuliček pepře - 5 kuliček nového koření - 2 bobkové listy - sůl, pepř

Postup

1. Vepřové koleno očistěte a dejte do hrnce s osolenou vodou. Přidejte koření, dvě oloupané cibule, nakrájenou oloupanou mrkev a kousek celeru. Vařte asi 60 minut.

2. Koleno vyndejte a kůži nakrojte do mřížky. Do pekáče dejte zbylou oloupanou a nakrájenou cibuli. Na ni položte koleno, podlijte vodou a pečte při 180 °C asi dvě a půl hodiny.

3. Během pečení potírejte koleno směsí medu, soli, grilovacího koření a másla, později i výpekem.

reklama
reklama