Pečené vločky s borůvkami a citronem

Suroviny:


  • 40 g ovesných vloček

  • 175 g bílého jogurtu

  • 1 lžička vanilkového extraktu

  • ¾ lžičky agávového sirupu

  • šťáva a kůra z ½ citronu

  • vejce

  • 50 g borůvek (klidně mražené)


Postup:

Troubu předehřejte na 180 °C.  Všechny ingredience kromě čtvrtiny borůvek smícháme v misce, až se vše dobře spojí.

Nalijeme do malé zapékací formy a posypeme zbylými borůvkami. Formu postavíme na pečicí plech, abyste si neušpinili celou troubu, pokud by pokrm přetekl, a pečeme 35–40 minut. Vyjmeme a podáváme ještě teplé.



  • 1 porce

  • snadné

  • do 45 min


TIP:

Perfektní teplá a sytá snídaně, která v podstatě nevyžaduje vaší pozornost. Dáme vločky do trouby a vrátíte se ještě na chvíli do vyhřáté postele. Místo borůvek můžeme použít i jiné bobulovité ovoce.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden