Můj čas na kafíčko

Pečený bažant

Počítejte s tím, že pro čtyři osoby budete potřebovat dva bažanty.

Suroviny:

● 1 bažant ● 60 g kvalitní slaniny ● 30 g sádla
● 1 cibule ● vývar na podlití
● 750 g zeleninové směsi (kořenová, brambory, cukety…)
● lžička divokého koření
● 2 snítky tymiánu ● pepř ● sůl

Postup:

Bažanta nechte ztuhnout v chladu. Prošpikujte ho slaninou.

V pekáči rozehřejte sádlo a nechte na něm zesklovatět zbylou slaninu. Přidejte cibuli a po chvíli koření a pepř.

Do tuku položte bažanta prsíčky dolů a obložte ho zeleninou. Dodejte tymián, podlijte vývarem a při 170 °C pečte 30 min. Pak bažanta obraťte a pečte doměkka ještě asi 45 min.

Hotového bažanta podávejte se zeleninou a bramborami.

Příprava: 120 min
Cena za porci: 45 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden