Suroviny:
- 750 g lína
- 500 g brambor
- 100 g anglické slaniny
- 100 g šalotky
- 4 ks stroužky česneku
- 1 lžíce nasekané petrželky
- citronová šťáva
- máslo
- tymián, kmín, pepř a sůl
Postup: Očištěného, vykuchaného lína na povrchu i uvnitř osolíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet. Oloupané, nakrájené brambory uvaříme do polo měkka, slijeme vodu, necháme pořádně okapat. Kůži lína n aněkolika místech nařízneme a do zářezů vložíme proužky voňavé anglické slaniny. Lína vložíme do pánve, obložíme brambory, přidáme šalotku, česnek, zbytek slaniny, posypeme kmínem, tymiánem, solí a pepřem.Rybu i brambory poklademe plátky másla a dáme na 20 minut péct do vyhřáté trouby na 200 °C. Na závěr ozdobíme rybu citronem a brambory posypeme petrželkou..