Pečený lín obložený brambory

Suroviny:


  • 750 g lína

  • 500 g brambor

  • 100 g anglické slaniny

  • 100 g šalotky

  • 4 ks stroužky česneku

  • 1 lžíce nasekané petrželky

  • citronová šťáva

  • máslo

  • tymián, kmín, pepř a sůl


Postup: Očištěného, vykuchaného lína na povrchu i uvnitř osolíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet. Oloupané, nakrájené brambory uvaříme do polo měkka, slijeme vodu, necháme pořádně okapat. Kůži lína n aněkolika místech nařízneme a do zářezů vložíme proužky voňavé anglické slaniny. Lína vložíme do pánve, obložíme brambory, přidáme šalotku, česnek, zbytek slaniny, posypeme kmínem, tymiánem, solí a pepřem.Rybu i brambory poklademe plátky másla a dáme na 20 minut péct do vyhřáté trouby na 200 °C. Na závěr ozdobíme rybu citronem a brambory posypeme petrželkou..

reklama
reklama