Moje šťastná hvězda

Pečený losos s ricottou a koprem

Klasickou rybí pomazánku můžete nahradit lososovou, kterou ovoníte čerstvým koprem.


Suroviny:


2 filety lososa


hrst čerstvého kopru


120 g sýru ricotta


sůl, pepř


2 lžíce citronové šťávy


1 menší červená cibule


Postup:


Lososa nasolte a opepřete z obou stran a poté ho umístěte do pekáčku vystlaného pečicím papírem kůží dolů. Lososa pečte na 160 °C po dobu 25 minut. Z upečeného lososa stáhněte kůži a nechte ho vychladnout. Pak ho natrhejte vidličkou na menší kousky.  


Přendejte ho do misky, přidejte k němu sýr ricotta, čerstvý kopr, citronovou šťávu a najemno nasekanou červenou cibulku. Pořádně promíchejte a podle chuti případně dochuťte ještě trochou soli, pepře nebo citronové šťávy.


Pomazánku nechte alespoň půl hodiny uležet při pokojové teplotě. Při servírování chlebíček dozdobte trochou kopru. Přejeme dobrou chuť.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden