Pečený losos se salátem

Losos je sám o sobě velmi chutný a k dokonalosti mu stačí jen několik ingrediencí.

Suroviny na 2 porce

- 400 g lososa (filety) - olivový olej - sůl, pepř - citron - 1 červená cibule - cherry rajčata - různé druhy listových salátů - vinný ocet - tuk na pekáček

Postup

1. Lososa omyjte, osušte a potřete olivovým olejem. Osolte, trochu opepřete a z obou stran pokapejte citronem. Nechte asi 10 minut odpočinout.

2. Mezitím si připravte salát. Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky, cherry rajčata překrojte a saláty natrhejte. Rozprostřete na talíře a zakápněte olivovým olejem a vinným octem.

3. Lososové filety dejte do vymazaného pekáčku a v troubě vyhřáté na 170 °C pečte 20 až 25 minut. Upečenou rybu naservírujte na salát a podávejte.

reklama
reklama