Pečený pstruh na tymiánu a citronech

Je hotový raz dva, voní po bylinkách a dopřát si ho můžete s čerstvým pečivem nebo bramborami.


Suroviny:


2 celí pstruzi


2 citrony


svazek čerstvého tymiánu


2 stroužky česneku


3 lžíce olivového oleje


sůl, pepř


½ pomeranče


Postup:


Pstruha nasolte, napepřete a hojně ho potřete  z obou stran i zevnitř olivovým olejem. Plech vystelte pečicím papírem. Pstruha položte na plech a dovnitř  i něj naskládejte několik plátků citronu.


Na plátky nakrájený česnek rovněž naskládejte dovnitř ryby i na ni. Přidejte na plech tymián. Rybu pokapejte citronovou a pomerančovou šťávou. Rybu pečte na 220 °C zhruba 10 až 15 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden