Můj čas na kafíčko

Pecku z avokáda snězte

Konzumace samotného avokáda je našemu zdraví velmi prospěšná. Je nejen velmi chutné, ale je to doslova výživová bomba. Je plné živin a zároveň vynikajícím zdrojem zdravých tuků. Obsahuje nezanedbatelné množství vitaminů A, C, E i vitaminy skupiny B a taky minerálů, konkrétně draslíku, hořčíku, fosforu i železa.

Odborníci ho označují za superpotravinu a jeden z vůbec nejzdravějších plodů vůbec.

Pecku nevyhazujte

Pokud ale po jeho snědení zahodíte pecku, děláte velkou chybu. Pecka totiž obsahuje více živin, než samotné avokádo. Podle odborníků se více než 70 % antioxidantů nachází právě v jádru. Pecka obsahuje i velké množství polyfenolů, které se nacházejí například v zeleném čaji. Jihoameričtí indiáni používají avokádové jádro k léčbě úplavice a žaludečních problémů.

Je prokázáno, že jeho užívaní zabraňuje vzniku žaludečních vředů a zmírňuje zácpu.   Jak ji použít? Možná se vám to bude zdát složité, ale jádro avokáda není až tak tvrdé jako například pecka třešně. Vyloupněte ji ze skořápky a překrojte ji ostrým nožem. Pokrájejte na malé kousky, nebo jí můžete rozmixovat v mixéru. Doporučujeme přidat do smoothie..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden