Můj kousek štěstí

Pečujete správně o barvené vlasy?

Ten pocit, když máte čerstvě nabarvené a vyfoukané vlasy, je k nezaplacení. Škoda jen, že barva se po čase začne vymývat a měnit odstín. Správnou péčí můžete vymývání zpomalit.

Blednutí a vymývání barvy zná asi každá žena, která si kdy barvila vlasy. Zatímco blondýnky trápí nežádoucí žluté odstíny, brunetky zase ty zrzavé. Chcete-li si udržet barvu vlasů krásnou a zářivou  co nejdéle, investujte do kvalitní vlasové péče. Základem je pořídit si šampon a kondicionér pro barvené vlasy. Tyto produkty totiž mají speciální složení, které pomáhá barvu ve vlasech udržet co nejdéle. Pokud důvěřujete svému kadeřníkovi, můžete se navíc ještě poradit s ním a nechat si vhodné produkty doporučit. Pamatujte, že obarvit vlasy je dobré až po dovolené, kde vlasy dostanou zabrat vodou, solí i sluncem.

Zdravý vlas uzamkne barvu

O vlasy se vyplatí pečovat. Čím je totiž vlas více poškozený, tím více se barva vymývá. Zdravý vlas je hladký a pigmenty „uzamkne“ uvnitř sebe. Naproti tomu poškozený vlas je na povrchu polámaný, a tím pádem se barva snadněji vymývá. První pomocí je vyhledat šetrný šampon, který kombinuje šampon a kondicionér. V žádném případě nepoužívejte přípravky s obsahem sulfátů. Ten totiž sice vlasy krásně umyje a zbaví špíny, nicméně s sebou vezme i barvu.

Zkuste výživné masky

Další možností je pořízení výživných masek, které vrátí vaše vlasy do formy. Doporučuje se dopřát vlasům tuto péči jednou až dvakrát týdně. Pokud nechcete utrácet za drahé masky z obchodu, můžete také vyzkoušet některou z babských rad. Pro blondýnky se doporučují masky z rajčatového protlaku či kečupu. Stačí nanést trochu do dlaně a vetřít do vlasů. Po 15 minutách opláchnete a umyjete vlasy obvyklým způsobem. Brunetky zas mohou vyzkoušet masku z kakaa s jogurtem, medem a jablečným octem. Nanesete na umyté vlasy a po pár minutách působení spláchnete.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden