Můj čas na kafíčko

Pečujte o svoje nohy také během zimy

To, že je neukazujete tak často jako v době teplých letních měsíců, ještě neznamená, že byste o ně měla přestat pečovat. Právě v těchto měsících totiž vaše chodidla nejvíce trpí věčným střídáním prostředí a teplot.

Brzy zjistíte sama, jak budete na jaře ráda, že jste se svým nohám tak věnovala.

Nepodceňujte pohyb

Další variantou je hýbat se. A to i přes zimu, kdy máme tendenci zavrtat se pod deku a trochu lenošit. Pravidelný pohyb třeba v podobě příjemné dlouhé procházky svižnou chůzí zasněženou přírodou vám rozproudí krev v těle a tím pádem se vám budou daleko lépe prokrvovat dolní končetiny. Na jaře s obléknutím první kratší sukně, tak budou vaše lýtka vypadat jako zamlada.

Vybírejte s velkou pečlivostí

Aby během jakéhokoli zimního sportování netrpěla ani vaše pokožka, a to nejen na chodidlech, ale na povrchu celého těla, měla byste zvolit vhodné prodyšné oblečení. To by mělo být také nad míru pohodlné, aby nedocházelo ke zbytečnému podráždění pokožky. Po takové zdravotní procházce si můžete dopřát blahodárnou regenerující koupel, která vás znovu postaví na nohy.

Odreagujte se v koupeli

Počasí venku k tomu přímo nabádá. Ani to byste ale neměla přehánět především v případě, že máte problémy s křečovými žilami. Horká voda vám totiž spíš škodí. Nohy byste ani tak neměla ve vodě máčet moc dlouho, aby se kůže na nohách nezeslabovala.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden